Inhoud outplacementtraject

Outplacement is maatwerk

Iedere situatie is anders. Iedere loopbaan is anders. Daarom stellen we de inhoud van het outplacementtraject altijd samen met de kandidaat. Met u.

Onze loopbaancoaches brengen voor iedere kandidaat zijn of haar persoonlijke situatie in kaart. We kijken daarbij naar ervaring, competenties en carrièrewensen. Op deze manier schrijven we zo een concreet mogelijk mobiliteitsplan. Samen geven we dus invulling aan het outplacementtraject.

Vier onderdelen:

Een outplacementtraject bestaat doorgaans uit vier onderdelen. U kunt van alle vier gebruiken maken, of een persoonlijke selectie maken.

1) De nieuwe werkelijkheid

We kijken met u mee naar de nieuwe werkelijkheid. Wat voor effect heeft dit op u en uw leven. Samen bespreken we of het verlies van uw baan nieuwe loopbaankansen in de weg staat. Wanneer u hier behoefte aan heeft, wordt er (uitvoerig) stilgestaan bij het verlies van uw inkomen, baan en collega’s.

2) Persoonlijk toekomstbeeld bepalen

Waar staat u in uw loopbaan en wat wilt u gaan vinden? In deze fase brengt u uw talenten, competenties en successen in kaart. U oriënteert zich op beroepen, functies en branches die aan kunnen sluiten, maar ook een realistische baankans opleveren. Uiteraard kunt u gebruik maken van diverse loopbaantesten en coaching. Hier komt een haalbaar en persoonlijk zoekprofiel uit voort, deze zoekrichting is het startpunt van de bemiddeling en zoekacties.

3) Sollicitatievaardigheden verbeteren

Met een duidelijke zoekrichting maakt u samen met uw coach een up-to-date cv. Ook leert u vacatures te scannen en overtuigende motivatiebrieven te schrijven. Uw coach kijkt met u mee welke ondersteuning u hierin nodig heeft. Wellicht heeft u interesse om Linkedin in te zetten bij uw zoektocht naar een nieuwe baan? Ook daarbij ondersteunen we u met praktisch tips en handvatten..

4) Netwerken en solliciteren: op naar de baan!

Deze fase bestaat uit solliciteren, solliciteren en nog eens solliciteren. Kansen zien en deze vervolgens zo goed mogelijk benutten. U leert hoe u netwerken effectief in kunt zetten in uw zoektocht naar een nieuwe baan. Wij stellen u voor in ons netwerk, want wee wie weet vind u via via via iemand een nieuwe ban. Ook selecteren we relevante en interessante vacatures en denken mee over open sollicitaties.

Praktijk

In de praktijk zult u minimaal 1 x per twee weken een afspraak hebben met uw vaste contactpersoon. Persoonlijk contact en korte lijnen, dat kenmerkt onze dienstverlening.  Onze persoonlijke gesprekken vinden plaats op een van onze twee vestigingen, Bergen op zoom en Bavel, of op een locatie in uw omgeving.
We werken met een maandelijkse focus; wie gaat wat doen deze maand? Dat bespreken we samen, en u mag verwachten van ons dat wij ons aandeel leveren.

We werken helder en transparant samen met u. Er wordt regelmatig afgestemd waar we staan in het traject zodat verwachtingen helder zijn.
Tussen de afspraken door heeft u regelmatig overleg met uw coach. U ontvangt relevante vacatures en tips. Met vragen bent u altijd van harte welkom om te bellen, te whatsappen of te mailen. Uiteraard is videobellen ook een mogelijkheid.

Workshops

Ter aanvulling op onze persoonlijke begeleiding bieden we sollicitatieworkshops aan in kleine groepjes met medewerkzoekenden.  Per workshop staat er een thema op het programma.  Thema’s zoals een concreet zoekprofiel maken, netwerken, Linkedin gebruiken, solliciteren via social media, kernkwaliteiten. De meerwaarde van het werken in een groep is dat u van elkaar leert, de herkenning en erkenning in de groep werkt ook bekrachtigend. Deelname aan de workshops is optioneel, en wordt persoonlijk afgestemd met de coach.

Oriënterend gesprek

Bent u op zoek naar een outplacement traject? U bent van harte welkom voor een oriënterend gesprek. Dit gesprek is vrijblijvend en geeft u de kans om kennis te maken met ons. We nemen de tijd voor u zodat u goed voorbereid een outplacement kan kiezen. 

Scholingsadvies

Het is mogelijk dat u, naast een outplacement-budget, ook een scholingsbudget ontvangt van uw werkgever.  Het kan raadzaam zijn om samen met ons te kijken naar uw scholingsbehoefte. Wij kunnen u helpen door gerichte testen en gesprekken

Neem gerust contact op via info@framebv.nl of 076-5084915

Geen behoefte aan een volledig outplacement traject?

Dat kan natuurlijk. Daarom bieden wij naast een volledig (integraal) outplacementtraject ook modules aan zodat u zelf uw pakket kunt samenstellen. Letterlijk maatwerk dus. Tijdens het eerste oriënterende gesprek gaan kunt u ons vertellen waar u behoefte aan heeft.

Meer informatie?

Bel: +31(0)76-5084915
E-mail: info@framebv.nl